Website delivery gaat per 01-01-2019 over in Bureau Kamp. Neem alvast een kijkje op mijn nieuwe website!

Op naar een fantastisch 2014!

Allereerst wil ik je een goed, succesvol en plezierrijk 2014 toewensen! Dat het maar een goed jaar voor je mag worden!

Het is weer even geleden dat ik een artikel heb geschreven. Het stond al weken op mijn to-do-list, maar ik kwam er maar niet aan toe door de grote hoeveelheid lopende projecten. Wat natuurlijk alleen maar een goed teken is! Maar, ik vind het wel belangrijk om minimaal één keer per maand iets te schrijven, dus dat wordt een ‘goed voornemen’ voor 2014.

In dit bericht ga ik je niet iets nieuws leren of je door een tutorial loodsen. Ik wil gewoon even stilstaan bij 2013 en vooruitkijken naar 2014.

Want, wat was het weer een jaar!

Een korte terugblik op 2013

Als ik terugkijk op de afgelopen jaren is er elk jaar wel iets bijzonders gebeurd (bijvoorbeeld vorig jaar een huis gekocht), maar afgelopen jaar was toch wel een absolute mijlpaal voor mij. De belangrijkste gebeurtenis was natuurlijk ontslag nemen bij Lutz en mijn droom waarmaken: full-time voor mijzelf werken!

En, wat ben ik blij dat ik die beslissing heb genomen. Dit is echt één van de beste beslissingen geweest in jaren. Het is natuurlijk altijd afwachten of het ook echt zo gaat lopen als je van tevoren hoopt en denkt, maar het loopt echt zo goed met mijn bedrijf, dat had ik van tevoren echt niet kunnen verwachten. Ik heb een heel leuk salaris, heel veel leuke klanten, zeer diverse opdrachten en het allerbelangrijkste: ik doe nu iets waar ik echt heel blij van word.

Een treffend voorbeeld: mijn vriendin wordt weleens gek van mij als ik ’s avonds weer in bed stap en hardop denk: “Morgen weer lekker werken!”.

Uiteraard is ze ook heel blij voor mij dat ik eindelijk iets doe wat ik echt leuk vind en niet meer thuiskom uit werk te klagen over werk. Nee, ik ben er wel achtergekomen dit afgelopen half jaar, een goed salaris is leuk, maar het allerbelangrijkste is dat je plezier hebt in je werk!

Mijn mijlpalen van 2013

De volgende punten zijn een treffende samenvatting van 2013:

  • In juli ontslag genomen bij Lutz en de start van full-time Website delivery
  • Mijn vriendin afgestudeerd en per september gestart met haar eerste baan
  • Een fantastisch eerste half jaar van Website delivery met veel opdrachten en een grote diversiteit aan projecten
  • In oktober mijn eerste grote klant: Hogeschool van Amsterdam
  • Mijn eerste buitenlandse klant in december
  • En een explosieve groei in bezoekersaantallen op mijn website: in een half jaar tijd maar liefst 8,5 keer zoveel bezoekers per maand!!

Waarschijnlijk ben ik nog wel een aantal momenten vergeten, maar ik denk dat deze momenten 2013 het best samenvatten. Oftewel, een fantastisch jaar wat nog lang bij zal blijven. 🙂

Na een goed 2013, een nog beter 2014!

Maar goed, 2013 is verleden tijd en verdient een mooi plekje in het geheugen, nu is het vooruitkijken en zien wat 2014 ons brengt. En ik verwacht dat 2014 weer zo’n mooi jaar wordt, misschien zelfs beter!

Ik ben niet zo van het uitschrijven van een tiental doelstellingen en ik ben ook niet zo van goede voornemens. Ik heb een financiële doelstelling voor 2014 op papier gezet, maar dat is ook de enige echte doelstelling die ik heb geformuleerd. Het belangrijkste vind ik dat ik het huidige plezier in mijn werk behoud. En wie weet wat daar uit voorkomt…

Ik zit er weleens over na te denken om in 2014 een stagiair in dienst te nemen, een klein kantoorpand te betrekken of een webshop te starten. Ook droom ik weleens over het groot maken van Website delivery, een leuk kantoorpand met een aantal werknemers in dienst, werknemers die ik zelf kan uitkiezen.

Allen zijn leuke gedachten, die misschien wel gaan gebeuren, misschien niet. Ik wil mijzelf in ieder geval niets opdringen. Het werk bevalt mij uitstekend zo en als ik echt de drang heb om één van deze ideeën te verwezenlijken, dan komt het moment vanzelf wel.

Dus, we zullen zien wat 2014 gaat brengen!

Ik ga er ieder geval alles aandoen om er een mooi jaar van te maken, voor mij en ook zeker voor mijn klanten! Een mooi 2014 gewenst! 🙂